Eğitim Sitesi

(Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current) Nedir? (Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current) Hakkında Kısaca Bilgi

(Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak (Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current):

Normal işletme şartlarında potansiyelleri farklı olan gerilimli iletkenler arasında ihmal edilebilir empedanslı arıza sonucu meydana gelen akımdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral): Oturan sistemi toparlama yeteneğine sahip olduğu Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmasında beyan edilmiş olan Üretim Santralı.

    Özgül Tüketim (Özel Tüketim): Ürün ya da para birimi başına enerji tüketimidir. Not: Para birimi başına enerji tüketimi, giderek daha çok "Enerji Yoğunluğu" terimi ile tanımlanmaktadır.

    Ekonomik Potansiyel Enerji: Belirli koşullarda ekonomik olarak sağlanabilen hidro-elektrik enerji miktarıdır.

    Yan Hizmetler: Üretim Santralleri açısından, elektrik üretiminin dışında sağlanan hizmetler. İletim Hizmeti Sağlayıcısı açısından, elektrik enerjisinin iletilmesi dışında sağlanan hizmetler. (Bu hizmetler, Oturan Sistemin Toparlanması, Sıcak Yedek, Reaktif Güç/Kapasite ve Reaktif Enerji, Frekans Kontrolü ve Aşırı Frekans Koruması gibi hizmetleri kapsamaktadır.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü