Eğitim Sitesi

Takım Nedir? Takım Hakkında Kısaca Bilgi

Takım Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Takım:

Orta oyununda kişiler, rol alan bütün sanatçılar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Takım:

Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik. Ordo.

 

Biyoloji Terimi Olarak Takım:

Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik.Ordo.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Takım:

1. Bir spor dalında yarışma için oluşturulmuş sporcu topluluğu.

2. Ortak bir amaç çerçevesinde bir araya gelmiş küçük gruplar.

3. Meslek, davranış, durum vb. yönlerden birbirine uyan kimselerin oluşturduğu topluluk.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Takım:

Ortak benimsenmiş ve açık bir amaç etrafında, belirlenmiş bir dizi görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere benimsenmiş bir takım üyesinin liderliğini kabul eden uygun büyüklükteki çalışanlar topluluğu.

 

Futbol Terimi Olarak Takım:

Bir kulübü, bir okulu, bir bölgeyi, bir kenti, bir ulusu ya da bir kıtayı temsil edebilen, on bir kişiden kurulu, futbol oynayan topluluk.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Soytarı: Bir oyunda, revüde yada sirkte gülünç hareketler, sözler ve becerilerle seyredenleri eğlendiren sanatçı.

    Arkitektura: Tiyatro tarihi içinde aynı adı taşıyan iki önemli kitabın adı. 1- İ.Ö. 16 13 yılları arasında Vitrivüs tarafından yazılan on ciltlik mimarlığa ilişkin yapıt beşinci cilt roma tiyatro yapısı üzerindeydi bu kitap 1484″te bulunduğu nda Rönesans mimarları bunun antik Yunan tiyatro binası olduğunu sanarak o planları örnek aldılar 2- Sebastaono Serlionun 1551″de yazdığı sahne uygulayımına ve milarlığına ilişkin yapıt serlio bu yaptığında ilk kez sahnedeki görüntü (perspektif)sorununu bilimsel bir yolla çözümlemiş tragedya komedya ve satür oyunları için dekor örnekleri vermiştir.

    Revü: Konu açısından sıkı bir bütünlüğü olmayan, birbirilerine gevşekçe bağlanmış, kendi başlarına anlamları olan tablolardan kurulu, ezgi monolog, skeç, dans ve karşılıklı nükteli konuşmalardan oluşan, bazen eğlendirici, bazen taşlayıcı bir gösterici biçimi.

    Dublör: Tiyatroda ve sinemada bir rolün yedek oyuncusu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü