Eğitim Sitesi

Tahsilat Nedir? Tahsilat Hakkında Kısaca Bilgi

Tahsilat Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tahsilat:

Kamu alacaklarının toplanması.

 

Hukuk Terimi Olarak Tahsilat:

Alacakların toplanması veya süresi içinde ödenmeyenlerin yasal yollarla alınması.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Resmi Kurum Alanları: Kamu hizmetlerinin görülmesi, toplumun sosyal donatı ve teknik altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla ayrılmış ve kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilmiş alanlar.

    Toplumsal İlerleme: İnsanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin artması, bilimin, kültürel öğelerin toplumda yaygın olarak dağılması, bireysel özgürlüğün genişlemesi süreci.

    Fenni Mesul: Proje müellifleri kendileri olsun veya olmasın, yapının yürürlükteki kanun, imar planı, ilgili yönetmelik hükümleri, Türk standartları, bilimsel kurallar, teknik şartnameler, fen, sanat ve sağlık kurallarına ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak düzenlenen ruhsat eki projelerine göre gerçekleştirilmesini, aldıkları eğitime göre denetleyen ve ilgili idareler ile üyesi oldukları odalarına karşı sorumlu olan ilgili meslek mensupları.

    Başkan Vekili: Belediye başkanının, izin ve hastalık nedeniyle veya görevli olarak görevden ayrılması hallerinde bu süre içinde kendisine vekâlet etmek üzere belediye meclisi üyeleri arasından seçtiği kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü