Eğitim Sitesi

Tabliye Nedir? Tabliye Hakkında Kısaca Bilgi

Tabliye Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Tabliye:

Döşeme plağı.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çelik Bağlantı Elemanları: Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbiriyle çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçlar: Bulonlar/Civatalar: Sökülebilen birleşim araçlarıdır. Kaynak: Çelik yapılarda ergitme yöntemiyle yapılan kaynaklı birleşimlerdir. Perçin: Konstrüksiyon için: Birleştirilecek çelik konstrüksiyon elemanlar, üzerlerinde açılan deliklerin perçin ile doldurulması ve perçin başlarının dövülmesi ile bağlanır. Kaplama yapmak için: Panel kaplama ürünleri küçük perçinler kullanılarak birbirlerine bağlanır. Vidalar: Çatı kaplama panelleri aşıklara veya birbirlerine matkap uçlu vidalar ile bağlanır.

    Küpeşte: Merdivenlerde korkuluğun üzerine veya duvara bağlanan merdiven iniş ve çıkışlarında tutunmaya yarayan ahşap, maden veya plastik merdiven elemanına küpeşte denir.

    Kilim: Türk el dokuma sanatlarından en önemlilerindendir. Günümüze kadar devamlılığını sürdürebilmiştir. El dokuması kilim denilince akla ilk Türk kilimleri gelmektedir. En önemli sebebinin göçebe Türklerin kilimi her yerde kullanabilmeleri ve dokumasının her yerde yapılabilmesidir. Kilim, ince bir halı tipidir. Diğer halılardan çok daha kısa bir süre içinde ve çok daha ucuz üretilir.

    Dilatasyonlar: Aynı kotta ya da farklı kotta farklı iki yapının bir arada bulunması sonucu ortaya çıkan derzlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü