Eğitim Sitesi

Tabliye Nedir? Tabliye Hakkında Kısaca Bilgi

Tabliye Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Tabliye:

Döşeme plağı.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çimstone: İtalyan "Breton" firmasına ait ileri teknolojik süreçle üretilen ve %93'ü kuvars, %7'si polyester reçine bağlayıcı ve pigmentlerden oluşan bir malzemedir. İçeriğindeki kuvars, malzemeye eşsiz sağlamlık ve dayanıklılık kazandırır. 7 mohs sertliği ile elmas sertliğine oldukça yaklaşan kuvars sayesinde yüksek çizilme ve aşınma dayanımı gösterir; metal veya benzeri malzemelerle çizilmez. Hijyen sınıfında olduğundan mutfak tezgahı ve banyo gibi yerlerde uygulanabilmektedir.

    Durabilite: Kalıcılık, betonun servis ömrü boyunca fiziksel ve kimyasal etkilere karşı koyması, dayanım.

    Deri Halı: Tamamıyla doğal bir üründür. Ürün iki kattan oluşmaktadır. Üstte post deri, altta nubuk deri bulunmaktadır. Ürünün tamamı el işçiliğiyle yapılmaktadır. Bu ürünün birleştirilerek oluşturulması büyük özelliklerinden biridir. Buradaki en büyük güçlük desen kalıplarının çıkarılması esnasında yaşanmaktadır. Bakımı ve temizliği çok kolaydır. Halı şampuanı ve nemli bez kullanılarak yapılmaktadır.

    Postmodernizm: Modern mimarinin tekdüzeliğine tepki olarak 1960'larda doğan ve eski dönemlerin mimari öğelerini yeniden ön plana çıkararak, 1970'lerde biçimlenmeye başlayan yeni bir seçmeci akım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü