Eğitim Sitesi

Tabiatı koruma alanları Nedir? Tabiatı koruma alanları Hakkında Kısaca Bilgi

Tabiatı koruma alanları Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Tabiatı koruma alanları:

Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan, nadir, tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlardır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tabiatı Koruma Alanları:

Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Absorbsiyon: 1. Bir maddenin enerjiyi veya diğer bir maddeyi emebilme, soğurma yeteneğidir. 2. Bir maddenin deri ve sindirim kanalı mukozası tarafından alınması. 3. Emilim, sindirilmiş besinlerin sindirim kanalındaki epitel hücreler tarafından emilmesi.

    Döl Yatağı: 1- Dişi hayvanlarda yumurta ya da yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. 2- Uterus. Dişi üreme sisteminde, fetusu doğuma kadar beslemek ve barındırmakla görevli kas yapısında bir organdır.

    Mikrospor: 1. Bazı deniz bitkilerinde erkek üreme bölgeleri tarafından üretilen küçük eşey hücreleri. 2. Polen. Tohumlu bitkilerde üreme organı olan stamenlerde mayoz bölünmeyle meydana gelen erkek üreme hücreleri, çiçektozu. Çiçekli bitkilerdeki polene özdeştir.

    Tohum: Bitkilerde döllenmeden sonra tohum taslaklarının gelişmesiyle meydana gelen yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü