Eğitim Sitesi

Taban Fiyatı Nedir? Taban Fiyatı Hakkında Kısaca Bilgi

Taban Fiyatı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Taban Fiyatı:

Sermaye artırımlarında artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetleri ile mevcut hisselerin hissedarlarınca, halka arz edilmeyerek, doğrudan dışarıda yerleşik kişilere, kayıt öncesi belirlenmiş yurtiçinde yerleşik kişilere tahsisli olarak veya Borsa'nın ilgili pazarında toptan satışıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Perakendeci Bankacılık: Bankaların şubeleri aracılığı ile verdikleri bankacılık hizmetleri.

    BIN (Base Identification Number): Kart ihraç etmeye yetkili banka ve kuruluşlara tahsis edilen üye numarası.

    İhraçcı: Sermaye piyasası araçlarını ihraç eden anonim ortaklıklar, mevzuata göre özelleştirme kapsamına alınanlar dahil kamu iktisadi teşebbüsleri, mahalli idareler ile bunlarla ilgili özel mevzuatları uyarınca faaliyet gösteren kuruluş idare ve işletmelerdir.

    Doğrudan (Kesin) Satım: TCMB'nin para politikası hedefleri çerçevesinde, para arzının ve ekonominin likiditesinin etkin bir şekilde düzenlenmesi amacıyla kullandığı açık piyasa işlemlerinden biridir. Genellikle, piyasada kalıcı likidite fazlası olduğu durumlarda, TCMB'nin piyasaya (açık piyasa işlemleri yapmaya yetkili kuruluşlara) kendi portföyünden menkul kıymet satmasını, karşılığında sistemden likidite fazlasını kalıcı olarak çekmesini ifade eder. (Outright Sale)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü