Eğitim Sitesi

Sweetspot Nedir? Sweetspot Hakkında Kısaca Bilgi

Sweetspot Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Sweetspot:

Vuruş anında topun, club ın vuruş yüzeyindeki en uygun noktayla temasıdır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Vardon Grip: Sopanın ucunu tutuş biçimidir. Bu tutuşta sağ elin küçük parmağı, sol elin işaret parmağı üzerine gelir. Harry Vardon tarafından bu tutuş biçiminin geliştirdiği iddia edilse de, bu doğru değildir. Vardon sadece bu tutuşu popüler hale getirmiştir.

    Double Green: Bu tip green'lerin yüzeyinde iki delik bulunur. Bunlar golfün en eski günlerinden kalma, front nine ve back nine'ı aynı yerde oynanan golfe ilişkin kalıntı niteliğindeki green'lerdir.

    Eclectic Competiton: En iyi skorun seçildiği yarışmadır. Çok özel bir yarışma şeklidir. Hafta ya da ay sayıları kurallara göre tespit edilerek aynı sahada aynı oyuncular tarafından yapılan uzun bir yarışmadır. Her oyuncunun her çukur için yaptığı en iyi skorları tespit edilerek son bir değerlendirme yapılır, buna göre de kazanan ve diğer dereceler belirlenir. (Örnek; aynı çukuru 8 ya da 10 kere oynayan oyuncunun en iyi skoru diğer oyuncuların en iyi skoru ile yarışır.)

    Better-Ball: Four - Ball match oyununda, iki eş oyuncunun en iyi topları ile diğer iki eş oyuncunun en iyi toplarına karşı yarışmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü