Eğitim Sitesi

Sürekli Tayf Nedir? Sürekli Tayf Hakkında Kısaca Bilgi

Sürekli Tayf Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Sürekli Tayf:

Salma ve soğurma çizgileri bulunmayan ışınım tayfı. Böyle bir tayfı, sıcak bir katı, sıvı yada yüksek basınç altındaki gaz verir.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Güneş Yılı: Dünya'nın Güneş etrafında tam bir dolanımı için geçen süreye "güneş yılı" denir. Tüm takvimlerin zaman biriminde bir güneş yılı ortalama 365 gün 6 saat, bir güneş günü ortalama 86 400 saniye olarak kabul edilmektedir. Bugün kullandığımız miladi takvim güneş yılına dayanır. Ay yılı, güneş yılından yaklaşık 11 gün daha kısadır. Bu nedenle, miladi takvimde, Ay takviminin başlangıcı her yıl 11 gün öne doğru kayar.

    Kuark: Proton ve nötron gibi atomaltı parçacıkları oluşturduğu öne sürülen temel parçacıklar.

    Zaman Uğraşı: Zamanı belirleme, saklama ve doğru zaman yayınlama işi.

    Miladi Takvim: Güneş yılı esasına göre hazırlanan bu takvim ilk defa Mısırlılar tarafından kullanılmıştır. Bu takvim; İyonyalılar, Yunanlılar ve Romalılar tarafından geliştirilmiştir. Roma İmparatoru Julius Caesar (Jül Sezar) ve Papa XII. Gregor tarafından düzenlenerek günümüzdeki şeklini almıştır. Başlangıç (milat) olarak Hz. İsa'nın doğum günü kabul edilmiştir. Miladi takvim 1 Ocak 1926'dan itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanmıştır. Milattan önceki tarihleri göstermek için MÖ kısaltmasını ve milattan sonraki tarihler için de MS kısaltmasını kullanırız. Örneğin, MÖ 490 yılı, MS 2010 yılından 2500 yıl öncesini ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü