Eğitim Sitesi

Süreğen Hastalığı Olan Birey Nedir? Süreğen Hastalığı Olan Birey Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Özel Eğitim terimleri sözlüğümüzde Süreğen Hastalığı Olan Birey terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Süreğen Hastalığı Olan Birey nedir? Süreğen Hastalığı Olan Birey ne demek? Süreğen Hastalığı Olan Birey hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Süreğen Hastalığı Olan Birey Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak Süreğen Hastalığı Olan Birey:

Sürekli ya da uzun süreli bakım ve tedavi gerektiren hastalığı nedeniyle özel eğitim ve destek eğitim hizmetine ihtiyacı olan birey.


Benzer Özel Eğitim Terimleri

Tanılama: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin tüm gelişim alanlarındaki özellikleri ile yeterli ve yetersiz yönlerinin, bireysel özelliklerinin ve ilgilerinin belirlenmesi amacıyla tıbbî, psiko-sosyal ve eğitim alanlarında yapılan değerlendirme süreci.

Usta Öğretici: Ustalık yeterliğini kazanmış; öğrencilerin/kursiyerlerin kurum, okul ve iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan, usta öğreticilik belgesine sahip kişi.

Uzaktan Öğretim: Bilişim teknolojileri kullanılarak belirli bir mekândan bağımsız olarak yapılan öğretim.

Üstün Yetenekli Birey: Zekâ, yaratıcılık, sanat, spor, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlarda akranlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren birey.

Veli: Öğrencinin anne/babasını veya kanunî sorumluluğunu üstlenen kişi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü