Eğitim Sitesi

Süreç (Proses) Nedir? Süreç (Proses) Hakkında Kısaca Bilgi

Süreç (Proses) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Süreç (Proses):

Belli bir düzen içinde yinelenen, ilerleyen, gelişen olay ya da eylemler dizisi. Belli bir sonuca ulaşan düşünce akışı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Varoluşçu Tedavi: Varoluşçu terapide insanlar, toplum tarafından kişiliksizleştirilmiş, yaşamlarının anlamını yitirmiş ve yabancılaşmış olarak kabul edilirler. Varoluşçu terapi, hastalarının varoluşun anlamını keşfetmelerine ve yaşam, ölüm, özgür irade gibi büyük sorularla cesaretle yüzleşebilmelerine yardım etmeye çalışır. Varoluşçu terapistler, insanların yaşamlarının geçmiş yaşantılarınca mutlak olarak belirlenmediğine ve insanların kendi kaderlerini belirleme şanslarının olduğuna inanırlar.

    Orta Terim: Bir kıyasta yalnızca öncüllerde yer alıp sonuçta bulunmayan terim.

    İçkin (İmmanent): 1- Yalnız bilinçte ve şuur muhtevası olarak var olan her şey. Evrenin içinde olan. Zıttı - aşkın. 2- Aşkın olana, dışarıda ya da ötede olmaya karşıt olarak, içte ya da içeride olan; bir varlığın yapısında bulunan; bir dış etkenden değil de, bu varlığın kendi doğasından kaynaklanan; geçici olanın tersine, bir şeyde gerçekten, fiilen var olan için kullanılan sıfat.

    Refleksiyonlu Bilgi: Kendi üzerine dönen sadece düşünülen şeyi değil ait olduğu düşünceyi de sorgulayan bilgi. Örneğin 1- bilgi nedir? 2)Bilginin ne olduğu bilinebilir mi? vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü