Eğitim Sitesi

Sürdürülebilir Doğal Kaynak Kullanımı Nedir? Sürdürülebilir Doğal Kaynak Kullanımı Hakkında Kısaca Bilgi

Sürdürülebilir Doğal Kaynak Kullanımı Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sürdürülebilir Doğal Kaynak Kullanımı:

Doğal kaynaklardan faydalanmada onların özelliklerini koruyarak en uzun süre ve en iyi sonuçların alınmasını sağlayan uygulamaları kapsayan kullanım türü.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Davar: Koyun keçi gibi küçükbaş hayvanlara verilen ad

    Rüzgar: 1- Atmosferdeki havanın Dünya yüzeyine yakın, yüksek basınçtan alçak basınca doğru kendiliğinden oluşan ve genelde yatay hareketleridir. 2- Hava kütlelerinin yatay yöndeki hareketlerine rüzgar denir.

    Uzay: Uzay ya da fezâ, Dünya'nın atmosferi dışında ve diğer gök cisimleri arasında yer alan, gök cisimleri hariç, evrenin geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluğa verilen isimdir. Ortalama sıcaklığı -270 °C, mutlak sıfır noktası ise -273 santigrat derecedir. Atmosfer ile uzay arasında kesin bir sınır bulunmamaktadır, fakat Dünya'nın atmosferi yukarı doğru çıkıldıkça incelmektedir. Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu tahmini galaksilerin içinde tahminen milyonlarca sistemler, gezegenler ve astroitler bulunmaktadır.

    Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti): Ülkeler arasında yaşanabilecek sorunları barışçı yollarla çözmek için 1919 yılında kurulan bir uluslar arası kuruluştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü