Eğitim Sitesi

Supersedure (Ana yenileme) Nedir? Supersedure (Ana yenileme) Hakkında Kısaca Bilgi

Supersedure (Ana yenileme) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Supersedure (Ana yenileme):

Arı kolonisinin ana arısı varken, peteklerin en görünür orta yerine genellikle bir, bazen da birkaç ana memesi yaparak ana yenilemesi.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Akrabalı yetiştirme: Bir arılıkta uzun süre aynı kovandan veya aynı hattan gelen arılardan çok sayıda ana arı üretilmesi veya üretilen ana arıların, suni dölleme yöntemiyle aynı hattın erkek arılarıyla döllenmesiyle yapılan ana arı üretimi.

    Bölme tahtası tipi yemlik: Standart çerçevelerin dış ölçülerinde olup, içerisine arılar için hazırlanan sıvı veya katı yemleri vermek için, arıların bulunduğu çerçevelerin yanına konularak aynı zamanda bölme tahtası olarak da kullanılan, ahşap veya plastik yemlik.

    Başlatıcı koloni: Ana arı yetiştirmek için transfer edilen larvaların 24-36 saat süreyle tutuldukları, özel olarak düzenlenmiş, çoğunlukla genç arılardan oluşan ve bakmaları gereken yavrusu olmayan, zengin besin deposuna sahip güçlü koloni.

    Geçiş kovanı: Peteklerinin, karakovanda olduğu gibi tamamının arılar tarafından örüldüğü ve modern kovanlardaki gibi petekleri çıkartılıp bakılabilen, ilkel (karakovan) kovan ile modern kovanın bazı özelliklerini taşıyan kovan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü