Eğitim Sitesi

Su Kayağı Nedir? Su Kayağı Hakkında Kısaca Bilgi

Su Kayağı Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Su Kayağı:

Deniz sürat motorlarının arkasına takılarak tahta bir aygıt üstünde yapılan su sporu.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Ulaştırması: İnsanların turistik amaçlarla yaptıkları seyahatlerde ekonomik prensiplere uygun olarak turizm pazarlarından turistik çekim merkezlerine hızlı, güvenli ve düzenli bir şekilde taşınmasına, sayılan hizmetlerin tümüne turizm ulaştırması denir. Bir başka deyişle turizm ulaştırmasının ekonomik fonksiyonlarından en önemlisi insanların kişisel işler, eğlence ya da seyahatleri için bir yerden bir yere taşınmasıdır.

    Stop-sale (Satışları Geçici Olarak Durdurma): Konaklama İşletmeleri, tüm odaları satıldığı zaman ön rezervasyon yaptırmış olan diğer acentelere stop-sale durumunu bildirir. Acenteler de işletmenin satılık odası kalmadığını öğrenerek satış yapmaz. Acenteler ve Operatörler böyle bir duruma düşmemek için yüksek dönem rezervasyonlarını kesin rezervasyon olarak yaptırmayı tercih ederler. Ayrıca işletmeler arasında sözleşmeler yapılırken belirtilen özel durumlar gerçekleştiği takdirde rezervasyonun iptal edilmesi veya ertelenmesi hakkı da vardır. Bunlara mücbir sebepler (zorlayıcı sebepler) adı verilir.

    Dünya Çevre Geliştirme Komisyon: Ekonomik gelişmeyi yadsımayan, ancak dünya çevresini tehdit etmeyen çevre ve enerji politikalarının benimsenmesi gerekliliğini savunan Brundtland Raporunu hazırlayan Birleşmiş Milletler'in oluşturduğu bir komisyon.

    Görevlendirme Listesi: Belirli sürelerde belirli hizmetleri yapmakla görevlendirilen personel listesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü