Eğitim Sitesi

Storage Record Nedir? Storage Record Hakkında Kısaca Bilgi

Storage Record Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Storage Record:

Depo Kayıt Belgesi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Bilet Stoku: Seyahat acentaları tarafından doldurulduktan ve tasdik edildikten sonra geçerlilik kazanan, hava ulaştırma şirketlerinin boş bilet formları.

    Turizm Ulaştırması: İnsanların turistik amaçlarla yaptıkları seyahatlerde ekonomik prensiplere uygun olarak turizm pazarlarından turistik çekim merkezlerine hızlı, güvenli ve düzenli bir şekilde taşınmasına, sayılan hizmetlerin tümüne turizm ulaştırması denir. Bir başka deyişle turizm ulaştırmasının ekonomik fonksiyonlarından en önemlisi insanların kişisel işler, eğlence ya da seyahatleri için bir yerden bir yere taşınmasıdır.

    Dörtlü Turizm Gelişmesi: Turizm merkezlerinin dört çekim unsuru olan doğal güzellik, coğrafî konum, uluslararası ün ve yaratıcılık etkenleri öne çıkarılarak geliştirilmesi stratejisi.

    Acenta (Acente): Bir sözleşme uyarınca, belli bir ücret karşılığında ve belli bir bölge içinde daimli olarak, esas ticarethane hesabına ticari ve mali iş ve işlemler konusunda aracılık etmeyi kendisine meslek edinen kişi veya kuruluş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü