Eğitim Sitesi

Step Formasyonu Nedir? Step Formasyonu Hakkında Kısaca Bilgi

Step Formasyonu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Step Formasyonu:

Ilıman bölgelerin az yağışlı kurak ve yarı kurak kısımlarında, bitki örtüsünün büyük ve önemli bir bölümü buğdaygil yem bitkilerinden oluşan bir çayır ve mera formasyonudur. Toprak nemi fazla olan çukur alanlarda biçilmek sureti ile değerlendiren step formasyonu, esas itibariyle kurak bölgelerin meralarını meydana getirir. Fazla tahrip edilmeyen steplerde, bitki örtüsünün büyük kısmı buğdaygillerden oluşur.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Rekabet: Bir ortamda yaşayan canlıların ortamdaki yaşam kaynaklarından daha fazla yararlanabilmek için sürdürdükleri çabaya verilen isimdir. Örnek olarak bitkiler birim alanda gereğinden daha sık oldukları zaman yeterli ışık alabilmek için rekabete girerek boylarını uzatırlar. Sonuçta kuvvetli olanlar ortama hâkim olurlar.

    Granokültür Merkezleri: Küçük taneli bitkilerin ilk defa yetiştirilmeye başlandığı yerlere verilen isimdir. Genellikle kurak ve yarıkurak bölgelerde başlatılan granokültürde; buğday, arpa gibi tahıllar ile bezelye ve mercimek gibi yemeklik baklagiller ilk defa kültüre alınmıştır. Ortadoğu granokültür merkezlerinin en çok bilinenidir.

    Karbondioksit: Hem doğal yollardan oluşan hem de fosil yakıtların ve biyokütlenin yakılması, arazi kullanımı değişiklikleri, çimento üretimi ve sanayi süreçleri gibi insan etkinlikleri sonucunda üretilen bir sera gazı. CO2, Yerküre'nin ışınım dengesini etkileyen en önemli insan kaynaklı sera gazıdır. CO2, öteki sera gazlarının ışınımsal denge ve buna bağlı olarak da iklim üzerindeki etkilerini ölçmek ve nesnel olarak karşılaştırmak için kullanılan referans gazdır. Bu yüzden de, karbondioksitin Küresel Isınma Potansiyeli 1'dir.

    Agroekoloji: Sürdürülebilir tarım bilimi demektir. "Doğal Tarım, Organik Tarım, Entegre Tarım, İyi Tarım" gibi tarım sistemleri ülkemizde uygulanan sürdürülebilirliği güncel tarımdan daha yüksek olan tarım yapma şekilleridir. Ekim nöbeti, IPM (Entegre Zararlı Yönetimi), Gübreleme için analiz ve damlama sulama olmazsa olmazlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü