Eğitim Sitesi

Standby Anlaşması Nedir? Standby Anlaşması Hakkında Kısaca Bilgi

Standby Anlaşması Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Standby Anlaşması:

Günümüzde uluslararası kredi işlemlerinde kullanılır. Her an verilebilecek kredileri niteler. En belirgin uygulaması uluslararası para fonu (IMF) bünyesinde görülür. Kuruluşta ilgili üyeler için üzerinde anlaşmaya varılan belirli süreler dahilinde ve belli miktara kadar söz konusu olan kullanılabilir fonları ifade eder. Bu anlaşmalar genelde bir yıl sürelidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Net Borç/Nakit: Bir şirketin brüt nakdinden brüt borcunun çıkarılmasıyla ulaşılan rakam.

    Ticaret Dengesi: Bir ülkenin ödemeler dengesinde belirli bir dönemdeki ithalat ve ihracata, yani mal ve hizmet ticaretine ilişkin bölüm. Mal ihracatı ithalatı aşarsa ticaret dengesinin "olumlu", ithalat ihracatı aşarsa "olumsuz" olduğu söylenir.

    Portföy Yönetim Şirketleri: Özel olarak portföy yöneticiliği faaliyetinde bulunmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı'nda belirlenen şartları yerine getirerek, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yetki belgesi almış anonim şirketler.

    Banka: Gerçek ve tüzel kişilerin tasarruflarını toplayarak, bunları gelir sağlayıcı işlere kredi, vb. yollarla kanalize eden, ödemelerde aracılık yapan, para nakli, senet tahsili, emanet kabulü gibi çeşitli hizmetler gören işletme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü