Eğitim Sitesi

Standard Definition (SD) Nedir? Standard Definition (SD) Hakkında Kısaca Bilgi

Standard Definition (SD) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Standard Definition (SD):

İngilizce olan “definition” kelimesinin karşılığı olarak “çözünürlük” kelimesi kullanılmaktadır. Dolayısıyla SD görüntü, “standart (normal) çözünürlüğe sahip görüntü” anlamındadır. Normal Tv yayınlarının, dvd, divx ve vcd filmlerin SD görüntüler olduğudur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    WAP (Wireless Application Protocol): Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

    IMT-2000: Üçüncü jenerasyon için iletim metotlarının dahil olduğu standartlar bütünü. (International Mobile Telephone Standart 2000)

    Dokunmatik Ekran: Dokunmatik ekran teknolojisi, sadece parmaklarınızın ucuyla dokunarak numaraları ve düğmeleri etkinleştirmenizi sağlar. Ayrıca yine bu teknoloji menüler, listeler ve resimler içinde ekrana dokunarak gezinmenizi sağlar.

    Satellite Communication: Uydu iletişimi. Dünya üzerindeki çeşitli istasyonlar arasında veri iletişimi sağlamak için dünya yörüngesindeki uyduların kullanılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü