Eğitim Sitesi

Sprout Nedir? Sprout Hakkında Kısaca Bilgi

Sprout Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Sprout:

Sürgün

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Bordu Bulamacı: Tarımda eskiden ve şimdide kullanılan bir kimyasal ilaçtır. Bakır sülfat ve kireç karışımından oluşur.

    Sürdürülebilir Tarım: Sürdürülebilir tarım çiftçilikte hem bir felsefe hem de bir sistemdir. Kökeni hem çevresel hem de sosyal gerçeklere dayanan bir değerler kümesine dayanır. Sürdürülebilir tarım, çiftçilik kazancını korur veya yükseltirken doğal süreçlerle işleyen ve tüm kaynakları kullanarak atık miktarını ve çevresel zararı en aza indirgeyen tasarım ve yönetim süreçlerini kapsar. Sürdürülebilir tarım sistemleri var olan toprak besinlerini, su döngülerini, faydalı toprak organizmalarını ve doğal zararlı böceklerle mücadeleyi en yüksek avantajla kullanacak şekilde dizayn edilirler. Mevcut döngü ve akışlar kullanılarak çevresel zarar en aza indirgenir. Böyle sistemler besleyici, insan sağlığına zararlı olabilecek ürünlerle kirlenmemiş gıdalar üretirler.

    Doğal Düşman: Bir zararlı ile beslenen zararlıyı tamamıyle ortadan kaldıran veya zararlının gelişmesini olumsuz yönde etkileyen canlı varlıklara denir.

    Gynoeceious: Erkek çiçekleri taşıyan bitkilere erkek (androecious), dişi çiçekleri taşıyanlara da dişi (gynoeceious) denir. Antep fıstığı, hurma, incir, papaya, kivi, ıspanak ve kuşkonmaz dioik bitkilerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü