Eğitim Sitesi

Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları Nedir? Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları Hakkında Kısaca Bilgi

Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları:

Çapı ve diğer nitelikleri bakımından Uluslararası Atış Birliği (UIT) Tüzüğünde belirtilen, yarışmalarla uluslar arası askeri yarışmalara katılmaya elverişli ve münhasıran spor amacıyla kullanılan yivli ve yivsiz tüfek ve tabancalardır.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Fişek: Ateşli silahlarda canlı ve cansız hedefler üzerinde tahribat yapmak maksadıyla kullanılan çekirdek, barut kapsül ve kovandan oluşan aksamların bütünüdür.

    Barut: Ateşli silahlarda, yanma ile oluşan gaz basıncı sayesinde fişek çekirdeğinin hedefe fırlatılmasına yarayan, yanıcı ve patlayıcı özellikte katı bir maddedir.

    Ateşli Silah: Barut gaz basıncının etkisi ile mermi veya mermi çekirdeği adı verilen özel şekil ve nitelikteki maddeleri uzak mesafelere atan büyük toplardan, tüfek, av tüfeği ve tabancaya kadar çeşitli tür ve boyutta silahları kapsar. dersimiz.com Bir başka deyişle, mekanik bir kuvvetle, içerisinde bulunan sert cisimleri belirli mesafelere kadar ulaştıran ve orada bu sert cisme bir iş gördüren aletlere ateşli silah denir.

    Muşta: Bir elin parmakları yardımıyla kavranabilmesi amacıyla; baş parmak hariç diğer her bir parmak için ayrı veya dört parmak da birlikte içinden geçebilecek şekilde özel olarak açılmış delikleri bulunan, dış yüzeyi düz veya çıkıntılı (sivri) olabilen bir alettir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü