Eğitim Sitesi

Şövalye Nedir? Şövalye Hakkında Kısaca Bilgi

Şövalye Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Şövalye:

1. Avrupa'da, derebeylik düzeninde soyluluk sanlarının en alt derecesi, atlı savaşçı.

2. Orta Çağ Avrupa'sında kahraman kabul edilen kişilere verilen unvan.

3. Orta Çağ'da Avrupa’da, özel eğitimle yetişmiş, belli ülküleri ve davranış biçimleri olan, soylu, atlı savaşçı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Şövalye:

Ortaçağda Batı Avrupa'da soyluların oluşturduğu askeri derebeylik sınıfından olan kimse.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Evkaf: Vakıf kelimesinin çoğuludur.Vakıflar, vakfedilen şeyler anlamındadır. İslam kültüründe, eğitsel, toplumsal, dinsel ve kültürel gereksinmeleri karşılamak amacıyla kurulan örgütlere vakıf denilir. Vakıf örgütlerine bağışlanan veya ayrılan mal ve gelirlere de evkaf denilir. Vakıflar imaret, han, hamam, yol, köprü, kervansaray, çeşme, camii, medrese, aşevi, şifahane ve mescit gibi binaları inşa etmek ve işletmek amacıyla örgütlenirlerdi. Vakıflara bağışlanan mallara ve paralara devlet karışmaz ve el koymazdı.

    Üs: Askerî bir harekâtın yürütülebilmesi için gerekli birliklerin, her türlü gereçlerin tamamlandığı, teçhizatın toplandığı ve dağıtıldığı merkez olarak seçilen yer.

    Çeri: Eski Türkçede asker. (Yeniçeri-Yeni asker)

    Medeni Kanun: Medeni kanun, veraset, miras, evlilik gibi konulara getirilen yasal düzenlemeleri kapsayan kanundur. Türkiye'nin ilk medeni kanunu 1926, ikinci ise 2001 yılında yürürlüğe girmiştir. Medeni Kanun Maddeleri Nelerdir? 1. Sosyal ve ekonomik alanda kadınlara özgürlük verildi. 2. Kadınlara erkeklerle eşit miras alma hakkı tanındı. 3. Dini nikahın yerine resmi nikahın zorunlu hale getirilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü