Eğitim Sitesi

Sosyal Fon Nedir? Sosyal Fon Hakkında Kısaca Bilgi

Sosyal Fon Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Sosyal Fon:

Ücretli olarak çalışanlar ya da dar gelirliler için belirli sosyal amaçlarla ayrılan tahsisat.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizmde Arz Esnekliği Katsayısı: Turizm de arz esnekliği katsayısı şu formül yardımıyla hesaplanır: Es= Arzedilen miktardaki % değişme (Ds)/ Ürün fiyatlarındaki % değişme (Dp) Turizmde kısa dönem analizlerinde yuakrıdaki eşitlik ile yapılan hesaplamalarda bireysel olarak işletmelerin, dolayısıyla endüstri toplam arzının esnekliği katıdır (inelastik). Başka bir deyişle birim esneklikten(1'den) küçüktür.

    Turist Gönderen Bölge: Turist gönderen bölge, seyahatin başladığı ve bitttiği yer olan aktif ya da potansiyel turistlerin sürekli olarak yaşadığı yerleşim yerlerini ifade eder. Turistlerin seyahat öncesi motivasyonları burada oluşmakta, seyahat kararları burada alınmakta ve seyahat planları burada hazırlanmaktadır.

    Presidential Suite: Ekstra döşenmiş bir veya iki yatak odalı, oturma odası geniş ve resepsiyonlar için uygun özel bar ve mutfağı olan odalar.

    Turn Down Service: H/K tarafından akşam misafirler yemekte iken ya da misafirin talep etmiş olduğu bir saatte yataklarının açılması ve "iyi geceler" notunun bırakılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü