Eğitim Sitesi

Somut İşlemler Dönemi Nedir? Somut İşlemler Dönemi Hakkında Kısaca Bilgi

Somut İşlemler Dönemi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Somut İşlemler Dönemi:

Piaget'in ilkokul yıllarını kapsayan üçüncü bilişsel gelişim dönemi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Hizmet - İçi Eğitim: Kişilerin hizmetteki verim ve etkilerinin arttırılmasını, gelişmeye yol açan bilgi, beceri ve anlayışlarının zenginleştirilmesini amaç edinen ve kurumların genel çalışma düzenini sürekli olarak etkileyen eğitim.

    Askerlik Eğitimi: 1. Bir askerî okulda verilen ve daha çok akademik yönü önem taşıyan eğitim. 2. Askerlik çağına gelen ve silah altına alınan gençlere uygulanan eğitim. 3. Henüz okul çağında bulunan ve orta dereceli ya da yüksek okullarda okuyan öğrencilere gerekli askerî bilgi ve becerileri kazandırmayı öngören eğitim.

    Ezber: Farsça ez-ber->yürekten, by heart learning (İng.), par coeur (Fr.); Bir bilginin "değişmez tek doğru" olarak benimsenmesi, öyle olduğuna ilişkin kalben duyulan güvenin akıl yoluyla tahkik edilmeyişidir. Merak kökenli kuşku ile birleşik olmayan her bilgi "yürekten bilgi" olup, "yürektenlik" bir öğrenme yöntemi olan "akılda tutma (belleme)" değildir.

    Belirleme: 1. Bir kavramı, onun özünü oluşturan öğeleri söyleyerek tanımlama. 2. Bir kavramı sınırlandırarak alanını daraltma. 3. Bir şeyi başkalarından ayırmak için açıklama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü