Eğitim Sitesi

Sömürgecilik Nedir? Sömürgecilik Hakkında Kısaca Bilgi

Sömürgecilik Terimi Hakkında Bilgiler

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Sömürgecilik:

Sömürge edinme siyaseti. Genel olarak bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sömürgecilik:

Genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik, kolonyalizm.

 

Tarih Terimi Olarak Sömürgecilik:

Bir devletin bir başka ülkeyi işgal ederek yönetmesi ve işgal ettiği ülkenin zenginlik kaynaklarını kendi yararına kullanması. Klasik anlamda XV. ve XVI. yüzyılda Coğrafi Keşiflerle deniz aşırı yerleri keşfederek başlattıkları hareket.(İlkçağda Kolonizasyon)

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sömürgecilik:

1. Bir devletin kendi ülkesinin sınırları dışında başka ulusları, devletleri ve toplulukları siyasal ve ekonomik açıdan egemenliği altına alarak yayılması.

2. Genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesi, müstemlekecilik, kolonyalizm.

 

    Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri

    Tehcir: Göç ettirme, göm etmesine sebep olma, sürme.

    Tabya: Bir bölgeyi savunmak için yapılan ve silahlarla güçlendirilen yapı.

    Erk: Bir işi yapabilme gücü, kudret, iktidar. Sözü geçerlik, istediğini yaptırabilme gücü, nüfuz. dersimiz.com Bir bireyin, toplumun, başka birey, küme veya toplumları egemenliği, baskısı ve denetimi altına alma, hürriyetlerine karışma ve onları belli biçimlerde davranmaya zorlama yetkisi veya yeteneği.

    Pos: Ara ara ve azar azar yakılan ateş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü