Eğitim Sitesi

Solvent Nedir? Solvent Hakkında Kısaca Bilgi

Solvent Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Solvent:

Çözen. Gerçek bir çözeltide, içinde çözünen moleküllerin çözündüğü sıvı ortam.

 

Kimya Terimi Olarak Solvent:

Çözücü.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Solvent:

Endüstride hemen her üretim sektöründe yağ giderme, temizlik vb. işlemlerde çözücü olarak kullanılan kimyasal madde.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Anafaz: 1. Hücrede çekirdek bölünmesi gerçekleşirken kardeş kromatitlerin ilk kez birbirlerinden ayrıldığı evre. 2. Mitoz ya da mayoz hücre bölünmesinde metafazı izleyen ve kromozomların kutuplara doğru çekilmeye başladığı evre.

    Buharlaşma: Suyun gaz hale geçişidir. Sıcaklık yükseldikçe buharlaşma hızı artar. Terleme sırasında vücuttan su atılırken bir yandan da ısı atımı gerçekleştirilir. Bu sayede vücut sıcaklığı düşürülmüş olur.

    Besin Kirliliği: Biyolojik ve kimyasal etmenler sonucu besinlerin doğal yapısının bozulmasına besin kirliliği denir.

    Plastitler: - Bitki ve bazı protista hücrelerinde bulunur. - Çift zarlı yapıdadır. - Kendine ait DNA, RNA ve Ribozoma sahiptir - Besin üretilmesi, depolanması ve bitkiye renk verilmesinden sorumludur. Üç çeşit plastit vardır. İhtiyaç durumlarında birbirlerine dönüşebilirler. 1. KROMOPLAST - Bitkiye farklı renk verir. KAROTEN (TURUNCU) / LİKOPEN (KIRMIZI) / KSANTOFİL (SARI) 2. LÖKOPLAST - Üretilen besinin fazlasının depolandığı yapıdır. - Bitkinin ışık almayan yerlerinde bulunan renksiz plastittir. - Işığa maruz kalırsa kloroplasta dönüşür. 3. KLOROPLAST - Bitkinin yeşil kısımlarında bulunur. - Klorofil adı verilen renk pigmenti taşır. - Fotosentez ile besin üretiminden sorumludur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü