Eğitim Sitesi

Slow Sync Nedir? Slow Sync Hakkında Kısaca Bilgi

Slow Sync Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Slow Sync:

Bazı kamera modellerinde yer alan bir dahili flaş modudur. Çekim hızı normalden daha yavaş olarak hareket ederek, tam kapanma sürecinde flaşın patlaması anlamına gelir. Özellikle gece, bir bina önündeki insanları ve binayı çekmek istediğinizde bu flaş ayarı ile iyi netice alırsınız.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Diyafram (f) Değeri: 1- Objektifin açıklığını ifade eden sayısal değerdir. Objektifin odak uzaklığı veya boyutu ne olursa olsun, eşit "f" değerlerinde filmin üzerine düşen ışık miktarı her zaman aynı olacaktır. Diyafram değeri ne kadar küçük bir rakamsa (örneğin f/2) objektif açıklığı o kadar büyük olur ve daha çok ışık girişine olanak verir. Rakam büyüdükçe (f/22 gibi) metal levhalar kısılır ve objektiften giren ışık azalır. 2- Diyafram çeşitli açıklık durumlarını simgeleyen sayılar. Diyafram değeri, objektif çapının, diyafram açıklığı çapına bölünmesi ile bulunur. Belirli bir diyafram değerine sahip tüm objektiflerin, o değerde, aynı miktarda ışık geçirmeleri gerekir. Diyafram değerlerinin sayısal olarak yükselmesi, makineye girecek ışığın azalacağını, küçülmesi ise artacağını gösterir.

    Yarım kare: Normal 35 mm film karesinin (24 mm x 36 mm) yarısı olan 24 mm x 18 mm boyut.

    Monopod: Özellikle sportif veya hareketli çekimlerde kullanılan ve tek bir bacaktan oluşan fotoğraf makinesi dayanağıdır.

    Anthotype: Bir tür baskı tekniği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü