Eğitim Sitesi

Sismoloji Nedir? Sismoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sismoloji:

Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sismoloji:

Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.

 

Deprem Terimi Olarak Sismoloji:

Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tanzimat: Sultan Abdülmecit zamanında 1839'da "Gülhane Hattı Hümayunu" adıyla da anılan bir fermanla ilan edilen, yönetimi iyileştirme tasarısı ve bu iyileştirmenin yapıldığı dönem.

    Kil: Islandığı zaman kolayca şekillenebilen yumuşak ve yağlı toprak.

    Okyanus: 1. Kıtalar arasındaki büyük çukurlarda kalan geniş ve derin su kütlelerine Okyanus denir. 2. Ana karaları birbirinden ayıran büyük deniz Okyanuslar ; 1-Büyük Okyanus (Pasifik) 2-Atlas Okyanusu 3-Hint Okyanusu Okyanuslar büyükten küçüğe; Büyük Okyanus, Atlas Okyanusu ve Hint Okyanusu'dur.

    Baraj: Sudan çeşitli şekilde yararlanmak ve su taşkınlıklarını önlemek için yapılan, gerisinde su toplayan büyük duvar. (Örnek: Keban Barajı).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü