Eğitim Sitesi

Sismoloji Nedir? Sismoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sismoloji:

Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sismoloji:

Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.

 

Deprem Terimi Olarak Sismoloji:

Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

 

    Benzer Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri

    Işınım: Isının bir kaynaktan ışın ve dalga hareketi yoluyla yayılması, ışıma, radyasyon.

    Tipi Uyarısı: Meteoroloji'nin şiddetli kar yağışı ve güçlü rüzgârlar yüzünden görüş mesafesinin sıfıra yaklaşacağını belirleyip halkı uyarmasıdır. Örneğin: "Dışarıdaysanız hemen kapalı bir yere sığının!"

    Alüvyon: Kayaçların aşınması sonucu ortaya çıkan ve sular tarafından taşınarak biriktirilen kil, silt, kum, çakıl, taş ve diğer malzemelerin oluşturduğu tabaka.

    Nem: Verilen hava hacmi içinde sıvı, katı veya buhar hâlde bulunan toplam su miktarı veya atmosferdeki su buharı içeriği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri Sözlüğü