Eğitim Sitesi

Sırt Nedir? Sırt Hakkında Kısaca Bilgi

Sırt Terimi Hakkında Bilgiler

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Sırt:

Vücudun baş ile bel arasındaki arka kısmı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sırt:

1. Tepe veya dağın yarısına sırt denir. İki sırt birleşerek tepe ya da dağ oluşturur. Başka bir ifadeyle iki yamacın birleştiği ve su bölümü çizgisinin geçtiği sınırdır.

2. İki akarsu vadisini birbirinden ayıran ve birbirine ters yönde eğimli yüzeyleri birleştiren yeryüzü şeklidir. Sırtların üzeri düz olabileceği gibi keskin de olabilir.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Sırt:

Ciltte alt ve üst kapağı bağlayan kısım. Dip de denir. Klâsik ciltlerde sırt yuvarlak değil, düzdür. Yazı ya da bezeme yoktur.

 

    Benzer Beden Eğitimi ve Spor Terimleri

    Sosyal Değerler: Bir gruba ya da topluma üye olanların uymak durumunda oldukları genelleşmiş ahlaki inançlar.

    Kinestetik Duyu: Kinestetik duyu organları, vücut duruşu ile el ve ayakların pozisyonunu bildirir. Bu bilgiyi sağlayan alıcılar üç farklı yerde bulunurlar. 1. İskelet kaslarında bulunan kas iğcikleri: Bu iğcik içindeki alıcılar kasın uzaması hakkında bilgi verir. 2. Kasları kemiğe bağlayan kirişler: Bu alıcılar kirişlerdeki çekilmeyi ya da gerilimi bildirir. 3. Eklemlerde bulunan ve eklem pozisyonunu bildiren alıcılar.

    Taktik: 1- Oyunda başarılı bir sonuç elde etmek için izlenen yol, başvurulan yöntem, oyun anlayışı. 2- Rakibi, çevreyi ve kendisini göz önüne alarak bir takım veya sporcunun oluşturduğu plan.

    Vuruş: Topa ayağın değişik bölgeleri ile yapılan ve belli bir bölgeye doğru hareket etmesi için yapılan eylem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beden Eğitimi ve Spor Terimleri Sözlüğü