Eğitim Sitesi

Single Supplement Nedir? Single Supplement Hakkında Kısaca Bilgi

Single Supplement Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Single Supplement:

Tek kişi farkı, iki kişilik odaların tek kişi tarafından kullanılması halinde tur operatörüne o oda için verilmiş bulunan kişi başına fiyata (Double Occupancy Rate) eklenecek fark.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Pompaj İstasyonu: Genellikle bir toplama haznesi, bir ya da birçok pompalama birimi bulunan duru ya da kirli suları basma donanımı.

    Kasiyer Raporu: Birden çok satış noktası olan turistik işletmelerde, eğer yazarkasa kullanılmıyorsa her bir satış noktasında doğan hâsılatın özet şekilde hazırlanmasını ve muhasebeye intikalini sağlayan rapor. Başlangıç noktası adisyon fişi olan bu raporda satışların türü ile birlikte satışlardan yapılan indirimlerine, bedelinin ne şekilde tahsil edildiğine ilişkin bilgiler de bulunmaktadır. Kasiyer raporu her bir gelir getiren ünite için ayrı ayrı düzenleneceği gibi sabah, öğle ve akşam satışları için de ayrı ayrı düzenlenebilir.

    Marina Yatırım ve İşletmecileri Derneği: Kamu kurumları ile dayanışmayı, sektörde disiplin ve birliği sağlamak amacıyla 1991 yılında kurulan, marinaların üye olduğu kuruluş.

    Individual: Acenta kanalı olmaksızın rezervasyonlu olarak gelen münferit misafirdir. Münferit, bireysel, kişiye özel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü