Eğitim Sitesi

Sinaps Nedir? Sinaps Hakkında Kısaca Bilgi

Sinaps Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sinaps:

1-İki nöronun veya nöronla başka bir hücrenin bağlandığı yer.

2-Bir nöronun aksonu ile bir başkasının dendriti arasındaki bağlanma.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sinaps:

İki nöronun veya nöronla başka bir hücrenin bağlandığı yer.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Sinaps:

İki nöronun birbirleri ile birleştiği nokta.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Vitamin: Bir organizmanın normal metabolik faaliyetleri için küçük miktarlarda gerek duyduğu organik madde. Hayvanlar bazı vitaminleri yeterli oranlarda sentezleyemediği için besin içinde hazır olarak almak zorundadır.

    Madde Döngüsü: Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar da üretilmesi gerekmektedir. Doğada ekolojik önemi olan bu maddeler canlılar ve çevreleri arasında alınıp verilir. Bu maddeler güneş enerjisi yardımıyla belirli yörüngeleri izleyerek dolaşımlarını tamamlarlar. Maddelerin ekosistemdeki bu dolaşımına madde döngüsü denir. Tüm maddeler döngü yoluyla sürekli olarak canlılar tarafından yeniden kullanılır. Canlılar için gerekli olup, devredilmesi gereken maddelerin en önemlileri; oksijen, su, azot, karbon, fosfor ve kükürttür.

    Kromotin İplik: Dinlenme halindeki ökaryot hücrenin çekirdeğinde bulunan kromozomların dağınık hali.

    Reseptör: 1. Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları. Almaç 2. Hücre içinde ya da üzerinde hormon, ilaç, virüs vb. nin özel bir hücre cevabının verilmesine yol açan veya bunların hücreye girmesini sağlayan, protein, glikoprotein ya da oligosakkaritlerden oluşan yer veya yapı. 3. Belirli kimyasalların veya uyartıların tanıyıcısı konumunda olan, bazı hallerde de bunların hücreye girmesini veya bunlara karşı bir cevabın oluşturulmasını mümkün hale getiren yer veya yapı, almaç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü