Eğitim Sitesi

SIM (Subscriber Identity Module) Nedir? SIM (Subscriber Identity Module) Hakkında Kısaca Bilgi

SIM (Subscriber Identity Module) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak SIM (Subscriber Identity Module):

Abone Kimlik Modülü. Cep telefonlarında kimlik belirleme çipini taşıyan kart. Abonenin telefon numarası, ağda kimlik belirleme için şifreli bir algoritma, PIN ve abonenin telefon defterini içerir. Üçüncü jenerasyon UMTS ağlarda yerini USIM adlı yeni bir teknolojiye bırakacak.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    UMTS (Universal Mobile Telecommunications System): Evrensel Mobil İletişim Sistemi. Üçüncü kuşakta IMT-2000 ailesinin en çok bilinen ve gelecek vaadeden üyesi. TD-CDMA ve W-CDMA transmisyon metodlarını kullanan UMTS ağlar multimedya uygulamaları ceplere taşıyacak yüksek hızlı veri iletimini sağlayacak.

    Megapiksel: Bir megapiksel bir milyon pikseli temsil eder. Dijital bir kameranın görüntü algılama kabiliyetini tanımlamak için kullanılan bir ölçü birimidir. Bir kamera ne kadar çok megapiksele sahip olursa, üretebileceği dijital görüntü de o kadar iyi olur.

    Handsfree: Cep telefonlarında da bulunan, cihazın megafonu kullanılarak konuşulmasına imkân veren teknoloji.

    Bioshield™: Buzdolabının kapısının kenarlarını çevreleyen izolasyon maddesi, bakterilerin ve küfün büyümesini engelleyerek kapı contasının aşınmasını önleyen anti bakteriyel bir maddeden üretilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü