Eğitim Sitesi

Sicil Nedir? Sicil Hakkında Kısaca Bilgi

Sicil Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Sicil:

Resmî belgelerin kaydedildiği kütük.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Sicil:

Resmî belgelerin kaydedildiği kütük.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Sicil:

Defter ve kütük anlamına gelir. Nüfus sicili. Tapu sicili. Tapu sicili ana ve yardımcı sicillerden oluşur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Levazım Sınıfı: Savaşta ve barışta, silah ve cephane dışında, silahlı kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu yiyecek, giyecek ve benzeri araç gereçleri sağlamakla görevli asker sınıfıdır.

    Ayhan: Asya Hunluları'nın Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuz Kağan'ın (Mete Hakan) altı oğlundan biridir. Yazır, Döğer, Dodurga ve Yaparlı Ay Han'ın oğullarından türeyen Oğuz oymaklarıdır.

    İttifak (Bağlaşma) Devletleri: 1883 Yılında Almanya, Avusturya-Macaristan ve İtalya tarafından oluşturulan, tarihin ilk emperyalist devletler bloğudur. Diğer emperyalist devletlerin ellerindeki sömürgelere göz diken bu devletler I. Dünya Savaşını başlatmışlardır. Savaş başladığında İtalya Anlaşma Devletleri safına geçerken, Osmanlı Devleti ve Bulgaristan bu blok içinde yer almıştır. I. Dünya Savaş'ndan yenik çıkmışlardır.

    Alacahöyük: Çorum'a 45 km. uzaklıkta, Alaca ilçesi höyük köyü yerleşim alanı içerisinde yer alan Alacahöyük; görkemli sfenksli kapısı, ilginç mimarlık eserleri ve mahalli müzesiyle, Boğazköy ve Yazılıkaya'yı ziyaret edenler için aynı gün gezilebilecek önemli bir arkeolojik ören yeridir. Boğazköy'e 34, Ankara'ya 210 km uzaklıktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü