Eğitim Sitesi

Sıcak Prova Nedir? Sıcak Prova Hakkında Kısaca Bilgi

Sıcak Prova Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sıcak Prova:

Kayıt/yayın öncesi çekimi yapılacak içeriğin, tasarlanan ve planlanan iş hedeflerine uygun olarak, görev alan tüm ekibin katılımıyla gerçekleştirilen hazırlık kaydı.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Düz Piramit Tekniği: Genellikle görece düşük öneme sahip, güncelliğini yitirmeyen ve/veya içeriği eğlenceye yönelik haberlerin yazımında kullanılan ve haber yazımında eldeki verilerin az önemliden önemliye, ayrıntıdan öze doğru sıralandığı yazın tekniği.

    Haberci Refleksi: Kişinin çevresinde gelişen olayları haberci gözüyle değerlendirme ve bu olaylarda 5N1K sorularına cevap arama eğilimini; ani gelişen olayları hızlı bir şekilde süzgeçten geçirmek, hızlı kavramak ve hızlı bir şekilde davranmak.

    Yayın/İzleme Platformu: Çok sayıda yayın hizmetini bir veya birden fazla sinyal hâline getirerek uydu, kablo ve benzeri ortamlardan şifreli ve/veya şifresiz olarak dinleyicinin veya izleyicinin doğrudan alacağı şekilde iletimi.

    İnternet Ortamı: Yayının abonelere ve/veya alıcılara, dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayarlar sistemlerini birbirine bağlayan internet ağı için kullanılan protokoller aracılığı ile iletildiği ortam.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü