Eğitim Sitesi

Shut / Closed Nedir? Shut / Closed Hakkında Kısaca Bilgi

Shut / Closed Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Shut / Closed:

Shut ifadesi "closed" kapalı anlamında, stance ve clubface in tanıtımlarında kullanılır. (Closed stance=Shut stance) (Closed Face=Shut Face)

 

    Benzer Golf Terimleri

    Lateral Water Hazard: Yan su engeli. Oyun sahası kenarına paralel olarak uzanan su engeli ya da onun bir bölümü olup, sahadaki yerleşimi yüzünden topun su engelinin arkasından kurallara uygun olarak drop edilmesi mümkün olmayan ya da oyun komitesince böyle yorumlanan bir bölgedir. Su engelinin, yan su engeli olarak sayılan bölümü açık olarak belirtilmeli ve sınırları kırmızı takoz ya da çizgilerle işaretlenmelidir.

    Reading The Green: Green üzerindeki topun hatasız bir şekilde çukura girmesini sağlamak amacıyla, vuruş esnasında topun izleyeceği yolu etraflı bir şekilde inceleyerek vuruş şeklinin belirlenmesidir.

    Pitch-And-Run: Topu az havalandırarak çok yuvarlanmasını sağlayan bir yaklaşım vuruşudur.

    Etiquette / Good Behaviour: Bütün kuralların en önemli kısmıdır. Golf sahası içinde ya da kenarında, oyun esnasında ya da beklerken, yapılmaması gereken ya da en iyi şekilde yapılması istenilen hareketlerin tamamıdır. Kısaca centilmence bir oyun ricasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü