Eğitim Sitesi

Şeytan Taşlama Nedir? Şeytan Taşlama Hakkında Kısaca Bilgi

Şeytan Taşlama Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şeytan Taşlama:

Haccın vaciplerinden, sembolik olan büyük, orta ve küçük şeytana toplam 70 taş atmak.

Haccedenlerin bayram günlerinde Mina'da birinci gün, yalnız Akabe cemresine, diğer günlerde sırasıyla Küçük, Orta ve Akabe cemresine önceden hazırlanmış olan özel taşları atmalarıdır.

Taşlama, şeytana karşı girişilen savaşı sembolize eder. Kişi, attığı her bir taşı, nefisine, şehvetine ve şeytana karşı fırlatır. Kendisini çeşitli hatalara, günahlara sürükleyen bu farklı cepheleri yok etmeye çalışır.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Oruç Niyeti: Niyetin yeri kalptir. İbadetlere niyette asıl olan kalp ile niyet etmektir. Oruçta da sadece kalp ile niyet etmek yeterlidir. Oruç için sahura kalkılması da bir niyettir. Niyetin kalple beraber dil ile de yapılması menduptur. Ramazanın her günü için ayrı bir niyet gereklidir.

    Münferid: Namazı cemaatle değil tek başına kılmak.

    Hazreti (Hz): Zât mânâsına hürmet ve saygı ifâdesi.

    Huşu: 1- Allah'a boyun eğme. Allah'a karşı korku ile karışık sevgiden gelen edepli bir hal. 2- Gönlü korku ve saygı ile dolu olma. 3- İtaat etme, boyun eğme, tevazu gösterme, alçak gönüllü olma. 4- Mutlak bir teslimiyetle Allah'ın isteklerini yerine getirme. 5- Allah'a duyulan saygının bir gereği olarak başta namaz olmak üzere ibadetlerin yerine getirilmesi sırasında kulun sükûnet ve vakar içinde bulunması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü