Eğitim Sitesi

Seyahat Rehberi Nedir? Seyahat Rehberi Hakkında Kısaca Bilgi

Seyahat Rehberi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Seyahat Rehberi:

Bir yöredeki veya ülkedeki konaklama olanakları, lokantalar, yollar, ilgi merkezleri, tarihî ve kültürel özellikler hakkında bilgi veren yayın türü.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Satış Kuponu (Voucher): Bir otelde konaklaması veya bir restoranda yemek yiyebilmesi için ücreti karşılığında seyahat acentası tarafından müşteriye verilen bu iş için sözleşme yerine geçen kupon.

    Günlük Oda Durum Cetveli: Katlar sorumlusunun hangi odaların dolu, hangilerinin boş olduğunu, dolu odalarda kaç kişinin kaldığını belirlemek amacıyla düzenlediği tablodur ve işletmede mevcut bütün odaları gösterir. Housekeeper report.

    Kamu Kampı: Kamu kurumlarına ait, bu kurumların personelinin düşük ücretle tatil yapmaları için kurulmuş yazlık tesis.

    Oteller Tekdüzen Muhasebe Sistemi: Otellerin muhsaebe sisteminin yanısıra, gelir getiren departmanları dışında oteller genel yönetim, pazarlama, teknik hizmetler gibi departmanların giderlerinin nasıl raporlanacağınıa ilikin bir sistem olup Hotel Association of New York City, İnc. Tarafından hazırlanan ve üyelerine dağıtılan "Uniform System of Accounts for Hotels" isimli eserdeki rapor modelleri yurdumuzda en çok rastlanan modeller olarak dikkati çekmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü