Eğitim Sitesi

Seyahat Acentası Ürünü Nedir? Seyahat Acentası Ürünü Hakkında Kısaca Bilgi

Seyahat Acentası Ürünü Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Seyahat Acentası Ürünü:

Seyahat acentasınca yerli ve yabancı turistlere sunulacak hizmetlerin (paket tur, günübirlik tur, kongre organizasyonu, bilet satışı, konaklama tesisi rezervasyonu vb.) bütünü.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Dini Bayram: Dinî bakımdan önemli olan ve kutlanan gün.

    Tur Operatörü: 1- Bir seyahat programını taşıt, konaklama, yeme-içme, eğlence, rehberlik, şehir turları dâhil olmak üzere tek fiyat üzerinden hazırlayan ve perakendeci seyahat acentaları ya da tarifeli hava yolu şirketleri kanalı ile pazarlayan kişi veya kuruluş. 2- Tur operatörü bir seyahat acentasının hukuki statüsüne sahip olarak kurulan ve en ince ayrıntısına kadar programlanmış olarak seyahate çıkıştan geri dönüşe kadar seyahati, konaklamayı, yeme-içmeyi, eğlenceyi, rehberlik hizmetlerini, şehir turlarını da içeren tek ve ucuz bir fiyat üzerinden götürü seyahat hazırlayan ve bu turları doğrudan veya seyahat acentaları aracılığıyla satan kuruluşlardır.

    Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği: Turizm yazarları ve gazetecileri arasındaki meslekî dayanışmayı sağlamak, sektörde yazar ve gazetecilerin etkinliğini arttırmak, yeni gelişmelerden üyelerini haberdar etmek ve turizmde verimliliği arttırmak için çalışmalarda bulunmak üzere kurulan dernek.

    Kültürel Kibir: Turistlerin yöre halkının adetlerini hor görerek, kendi kültürel kurallarını sürdürme ısrarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü