Eğitim Sitesi

Servis Geçişi Nedir? Servis Geçişi Hakkında Kısaca Bilgi

Servis Geçişi Terimi Hakkında Bilgiler

Voleybol Terimi Olarak Servis Geçişi:

Servisi karşılayan takımın sayı elde etmesiyle servis hakkı kazanması.

 

    Benzer Voleybol Terimleri

    Tam Taklak: Defansın yapılmasından hemen sonra oyuncunun geriye düşerek taklayı atıp tekrar eski pozisyonuna gelmesi.

    Etkili Servis: Servisi karşılayan oyuncunun, topu pasörün eline çok iyi ulaştıramamasını sağlayan ve onun manşetini bozan ya da bir oyuncunun üzerine taktik olarak atılarak o oyuncunun hücuma katılmasını zorlaştıran, rakip takımın taktiğini bozan servis (Effective Serve).

    Ağ ayakları: Aralarına ağın gerildiği, tel ya da çift oyun alanının yan çizgilerinden 91,5 cm uzaklığa dikilen 1,06 m yüksekliğinde iki direk.

    Orta Oyuncu: Takımda blok yapmakla birinci derecede sorumlu olan oyuncu. Orta smaçörler ve blokçular genellikle takımdaki en uzun oyunculardır. Oyun kurucuya yakınlığı nedeniyle, hızlı hücum paslarının ve alçak pasların çoğu orta smaçöre verilir. Beceri düzeylerinin ve boyların çeşitliliği nedeniyle, ortada oyun kurma voleybolda yapılan en zor oyun kurmalardan biri kabul edilir. Bununla birlikte, orta oyun kurma, hücumu başlatmak ve rakip defansı baskı altında tutmak için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Pratikte, orta smaçörlere çok bağırılır çünkü oyun kurucunun önünü kapatırlar (Middle Blocker).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Voleybol Terimleri Sözlüğü