Eğitim Sitesi

Sertoli Hücreleri Nedir? Sertoli Hücreleri Hakkında Kısaca Bilgi

Sertoli Hücreleri Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sertoli Hücreleri:

Her testis, çok sayıda seminifer tüpçük adı verilen kıvrılmış kanaldan oluşur. Seminifer tüpçüklerde iki belirgin hücre grubu bulunur. Bunlar sertoli hücreleri ve spermatogonik hücreler (spermatogonyumlar, spermatositler ve spermatitler)dir.

Sertoli hücresinin düzensiz şekilli çekirdeği ve belirgin bir çekirdekçiği vardır. Bu hücreler spermlerin beslenmesini ve korunmasını sağlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Radyoaktif Kirlilik: Radyoaktif maddelerin ekosistemde birikerek belirli değerlerin üzerine çıkmasına radyoaktif kirlilik denir. Nükleer santraller, röntgen ve tomografi cihazları gibi etkenler radyoaktif kirliliğe neden olur. Radyoaktif kirlilik; canlılarda mutasyona yol açtığı gibi başta kanser olmak üzere radyasyon yanıkları, genetik bozukluklar ve bağışıklık sistemi hastalıklarına neden olur.

    Oksidasyon: (Yükseltgenme) Elektronların bir atom ya da molekülden ayrılmasını sağlayan kimyasal tepkime.

    Epidermis: 1. Bitkilerde kök, gövde ve yaprakların dış epitel örtüsü. 2. Hayvanların vücudunu kaplayan derinin üst tabakası, üst deri. 2. Epitel dokunun, en üst tabakası (genellikle vücudun en dış yüzeyini örten doku tabakası), üst deri.

    Metanefridyum: Sölom boşluğuna açılan boşaltım tüpçükleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü