Eğitim Sitesi

Sermaye Artırımı Nedir? Sermaye Artırımı Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Artırımı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye Artırımı:

Ara mali tablo düzenlemekle yükümlü olan anonim ortaklıklar, aracı kurumlar, yatırım ortaklıkları ve yatırım fonlarının düzenleyecekleri ara mali tabloların, sürekli denetleme ile görevli bağımsız denetleme kuruluşları tarafından incelenmesi ve rapora bağlanmasıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Reyting: İhraçcıların (şirket, devlet, vs.) ihraç ettikleri borç niteliğindeki menkul kıymetlerin (tahvil, finansman bonosu vs.) anapara ve faizini zamanında geri ödeme yeterliliğine ne ölçüde sahip olduklarını göstermek amacıyla bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan değerlemedir.

    Dışarıda Yerleşik Kişi: Türk Parası Kıymetini Koruma mevzuatına göre Türkiye'de yerleşik sayılmayan gerçek veya tüzel kişidir.

    Sermaye Yeterliliği Rasyosu: Sermaye tabanının (özkaynak), teminatlarına göre farklı risk ağırlığına sahip varlıklar ve alacaklar (aktifler) ile gayrinakdi krediler ve yükümlülüklerin toplamına bölünmesi ile bulunan oran. En az % 8 olması gerekir.

    Cari Varlıklar: Satılabilir pay senedi ve tahviller, alacaklar, stoklar, kasa ve öteki döner varlıklardan oluşan bir bütündür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü