Eğitim Sitesi

Serbest Teşebbüs Sistemi Nedir? Serbest Teşebbüs Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Serbest Teşebbüs Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Serbest Teşebbüs Sistemi:

Mülkiyetin ve üretim kaynaklarının bireylerin elinde olması, üretkenliği arttırmak için kar elde etme dürtüsünün öne çıkarılması, verimliliği yükseltmek amacıyla rekabetin kullanılması ve mal ve hizmet üretimi ve dağıtımının arz ve talep güçlerine göre yönlendirilmesi özellikleri taşıyan ekonomik sistem.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Kliring (takas): 1- Genellikle mali kurumlar arasında kimin kime ne kadar borcu olduğunun hesaplanması. 2- Çekte belirtilen meblağın ödenmesi.

    Dış Borçlanma: Ülkenin kaynaklarına ek bir kaynak sağlamak, döviz olarak yeni ödeme gücü elde etmek gibi amaçlarla ülke dışındaki yabancı hükümet ya da finans kuruluşlarından karşılıklı ya da karşılıksız geri ödemeli kaynak bulunmasıdır. Türkiye'de dış borç kavramı içinde kamu sektörünün yanısıra, özel kesimin dış borçları da birlikte anılır.

    Direnç Seviyesi: Satışın gerçekleşeceğini düşündüğünüz seviye.

    Sürekli Denetleme: Borsa tarafından belirlenen ve başlangıç teminatının, vadeli işlemler piyasasındaki olumsuz fiyat değişmeleri sonucu oluşan zarar dolayısıyla, ineceği asgari teminat seviyesini gösteren tutardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü