Eğitim Sitesi

Serbest Piyasa Ekonomisi Nedir? Serbest Piyasa Ekonomisi Hakkında Kısaca Bilgi

Serbest Piyasa Ekonomisi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Serbest Piyasa Ekonomisi:

Devletin ekonomik faaliyetlerin serbest piyasa kuralları içinde gerçekleşmesini güvence altına alırken sosyal eşitliğin sağlanması konusunda da sorumluluk üstlenmesi.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Serbest Piyasa Ekonomisi:

Ekonomik faaliyetlerin tam rekabet şartları içinde serbestçe yapılabildiği, ekonomik sorunların çözümünün devletin ekonomiye müdahalesiyle değil fiyat mekanizması aracılığı ile gerçekleştirildiği ekonomi. Arz ve talebin temel belirleyici olarak kabul edildiği bu tür ekonomilerde fiyat mekanizmasının iyi işlemesi zorunludur.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Taşkın Ovası: Akarsuyun daha ziyade menderesler çizen ovalarda taşkın zamanında onların üzerini kapladığı geniş alüviyal ana yataktan oluşan taşkın ovası. Bunlar aynı zamanda akarsuyun taştığı zaman hızla yayıldığı geniş ana yataklardır.

    Flora: 1- Yeryüzünün belirli bölgelerinde ya da denizlerinde bir kara parçasında ya da bir ülkede bütün bitki örtüsü topluluğudur. 2- Bir jeolojik dönem ya da yöre ile ilgili bitki yaşamı.

    Dolanma Düzlemi: Herhangi bir cismin, belirli bir nokta etrafında dönerken izlediği yol ile o noktanın arasında kalan bütün doğruların oluşturduğu iki boyutlu yüzeydir. Örneğin: Dünya Güneş'in etrafında döner. Dolanma hareketine örnek olarak verilebilir. Dolanma düzlemi ise izlediği yoldur.

    Yağmur Ormanları: Ekvatoral kuşakta bol ve her mevsimi yağışlı iklim koşullarına bağlı olarak uzun boylu ve genellikle geniş yapraklı her dönem yeşil ağaçlardan oluşan ormanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü