Eğitim Sitesi

Sensör Nedir? Sensör Hakkında Kısaca Bilgi

Sensör Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sensör:

Bir ölçüm sistemine giriş sinyali gönderen cihaz olarak tanımlanmaktadır.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Sensör:

Nesneler ve fiziksel olaylar hakkında bilgi toplamak için kullanılan fotoğraf vb. kayıt yapan cihaz, kamera, tarayıcı vb. donanım, algılayıcı.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Heyelan: Toprağın, taşların ve tabakaların bulundukları yerlerden aşağılara doğru kayması ya da düşmesine toprak kayması ve göçmesi denir. Ülkemizde bu olayların tümüne birden heyelan adı verilir. Yerçekimi, yamaç zemin yapısı, eğim ve yağış koşulları heyelana neden olan etmenlerdir. Özellikle eğimli yamaçlar boyunca gevşek bir kütlenin veya killi bir tabaka üzerinde bulunan bir kütlenin topyekün kaymasıdır.

    Uzay Mekiği: 1. Uzaya bir roketin sırtında fırlatılan ve insan taşıyan taşıt. 2. Araştırma yapmak amacıyla uzaya gönderilen insanlı veya insansız hava araçları.

    Ülke: Bir devletin egemenlik sahası a) Kara egemenlik alanı: Devletin egemenliği altında bulunan topraklar. Uluslararası antlaşmalarla belirlenmiş kara sınırları vardır. b) Deniz egemenlik sahası: Kara suları sınırları içinde kalan sular, yeraltı ve su bileşimi kaynaklarıyla birlikte kara ülkesinin devamıdır. c) Hava egemenlik sahası: Devletin kara ve denizleri üzerine denk gelen atmosfer katlarıyla onun üzerinde saha, o devletin egemenlik alanı kabul edilir.

    İzobar: Eş basınç eğrisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü