Eğitim Sitesi

Sekonder Tepki Nedir? Sekonder Tepki Hakkında Kısaca Bilgi

Sekonder Tepki Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sekonder Tepki:

İlk enjeksiyondan günler, haftalar, hatta aylar sonra yapılan ikinci bir antijen enjeksiyonuyla başlatılan hızlı antikor üretimi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Fagositoz: 1. Hücre zarından geçemeyen büyük katı moleküllerin yalancı ayaklarla hücre içine alınmasıdır. 2. Bazı tek hücrelilerde sitoplazma içerisine uzanan tüpsü yapı. 3. Mikroorganizmaların, diğer hücrelerin ve yabancı taneciklerin akyuvar gibi bir hücre tarafından yutulması. 4. Ökaryot yapıya sahip bazı bir hücrelilerde ve bazı hayvansal hücrelerde büyük moleküllü katı (besinlerin veya yok edilecek yabancı) maddelerin, yalancı ayaklar yardımıyla hücre zarından koful oluşturarak hücre içerisine alması. 5. Büyük parçacıkların (besinlerin veya yok edilecek olan yabancı maddelerin), yalancı ayaklar yardımıyla hücre içerisine alınması.

    Tümür: İnce bağırsağın iç yüzeyi kadife gibi tüylüdür. Bu tüylere tümür (villüs) denir. Bu tümürler besinlerin kana geçmesini sağlar.

    Kordata: Omurgalıların en ayırıcı özelliği, vücutlarının sırt kısmında birbirini takip eden omurlardan yapılmış bir omurgaya sahip olmalarıdır. Bu yapıdan dolayı bu gruba dâhil olan canlılar, omurgalı (kordata) olarak adlandırılır.

    Reseptör Hücre: Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları, almaç .

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü