Eğitim Sitesi

Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi Nedir? Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi:

Frekansı belirlenmiş sınırlar içinde tutmak ve/veya komşu iletim sistemlerine bağlayan bağlantı hatları üzerindeki güç alış verişini kontrol etmek için sistemindeki seçilmiş santrallerin üretimini merkezi bir noktadan ayarlayan sistemdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    EF: Enerji Fonu.

    Kablo: Enerji iletmeye yarayan ve genelde yeraltında kullanılan üzeri plastik ve benzeri madde ile kaplanmış iletkenlerdir.

    Kavitasyon: Sudaki buhar kabarcıklarının türbin içinde oluşturduğu boşluktur. Bu kabarcıklar genelde çok küçüktür. Bunlar, lokal basınç değeri doymuş buhar basıncının altına düştüğünde oluşurlar ve basınç yeniden buhar basıncını aştığında sıvı hale dönüşürler. Not: Kavitasyon, bir hidroelektrik santralda önemli hasarlara yol açabilir. (Örneğin; türbin malzemesinin yıpranması). Kavitasyonun zararının belirli bir düzeyi geçmemesi için önlem alınması gerekir.

    Enerji Sistemi İşletmecisi (ESİ): TUISO içerisinde İletim Planlaması, işletme planlaması, Enerji Sisteminin yüklenmesi ve MYD dahil Üretim Gruplarının yük dağıtıma dahil edilmesinden sorumlu olan birim TUISO genel müdürlüğü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü