Eğitim Sitesi

Şefkat Nedir? Şefkat Hakkında Kısaca Bilgi

Şefkat Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şefkat:

Acıyarak ve koruyarak sevme, sevecenlik.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Şefkat:

Acıyıp esirgeme, birini severek sakınma, koruma altına alma.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Sure: 1. Ayetlerin meydana getirdiği Kuranı Kerimin bağımsız bölümler, Kuranı Kerimde 114 tane sure vardır. 2. Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin oluşturduğu 114 bölümden her birine denir. Kur'ân-ı Kerim’de toplam 114 sure bulunmaktadır. En kısa sure üç ayetten oluşan Kevser suresi, en uzunu sure ise 286 ayetten oluşan Bakara suresidir. Mushaf sırasında ilk sure Fatiha, son sure ise Nas suresidir. Tevbe suresi dışındaki her bir sure başında Besmele bulunmaktadır. Mekke'de indirilen surelere “Mekkî”, Medine’de indirilenlere ise “Medenî” sure denir.

    Tevrat: Tevrat, tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi dört büyük kutsal kitaptan biridir. Yüce Allah, onu Musa Peygamber'e göndermiştir. Gönderilen ilk büyük kutsal kitaptır. Zebur ve İncil onu tasdik etmek için indirilmiştir.

    Akşemseddin: D.Ö. 1389-1459 Ünlü Türk bilgini ve hekimi olan Akşemseddin, genç yaşta çeşitli ilimler konusunda başarılar elde etmiş ve iyi bir tıp tahsili yapmıştır. Hastalıkların insanlarda birer birer ortaya çıktığını sanmak yanlıştır. Hastalıklar insandan insana bulaşmak suretiyle geçer diyerek önemli bir konuyu vurgulamıştır. Sultan II. Murat ve II. Mehmet'e yakınlığıyla tanınan Akşemseddin'in, yaptığı ilaçlarla saray ve çevresinde birçok hastayı iyileştirdiği bilinmektedir. Akşemseddin'in son derece büyük önemi olan iki büyük tıbbi eseri halen tıp literatüründe önemlerini korumaktadır.

    Münker Nekir: Kabre konulan kimseye "Rabbin kim?, Peygamberin kim?, Dinin nedir?" diye soru soran meleklerin adlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü