Eğitim Sitesi

Sefih Nedir? Sefih Hakkında Kısaca Bilgi

Sefih Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sefih:

Malını saçıp savuran, harcaması doğru olmayan yerlere sarf eden, hikmete ve şeriata uygun olmayacak şekilde tüketen, kendi mallarını boş yere harcayan ve şer'î hâkim tarafından kendi malları üzerinde malî tasarrufları yasaklanan kimse.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Âdet: 1- Topluluk içinde eskiden beri uyulan kural, töre, görenek. 2- Teamül, herkesçe iyi olarak kabul edilen ve daima halk tarafından tekrarlanan genel ve hukukî davranışlar.

    Akika: 1. İnsan ve hayvan yavrularının ana rahmindeyken başında biten tüyler, yeni doğan çocuğun başındaki saç. 2. Yeni doğan çocuk nedeniyle Allah’a şükür olarak doğumunun yedinci gününde kesilen kurban. Çocuğa, doğumunun yedinci gününde ad konulur ve saçları tıraş edilir. Kesilen saçlarının ağırlığınca fakirlere altın veya gümüş cinsinden sadaka verilir. “Her çocuk akikası karşılığında Allah’ın koruması altına girer. Doğumunun yedinci gününde onun adına bir kurban kesiniz.” (Hadis-i Şerif)

    Ön Yargı: Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir.

    Sırat: Kıyamet koptuktan sonra insanların mahşerde sorgulanmalarının sonucunda üzerinde yürüdükleri zaman, cennete gidecekler için genişleyen, cehennemi hak edenlere daralan, cennetle cehennem arasında bir yoldur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü