Eğitim Sitesi

Sarıca arı Nedir? Sarıca arı Hakkında Kısaca Bilgi

Sarıca arı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Sarıca arı:

15-20 mm. uzunlukta, vücutları sarı-siyah bantlarla süslü yaban arıları. Antenleri oldukça kalın, ağız parçaları çiğneyicidir. Bal yapmazlar. Avını yakalamada ve savunmada kullandığı zehirli iğnesinin ucu çengelsiz ve sivridir. Avladıkları tırtıl ve böcekleri çiğneyerek larvalarını beslerler. Petekleri bir binanın köşesine veya saçak altına bir sapla bağlıdır.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Saf ırk arı: Dünya üzerindeki orijinal olarak bulundukları bölge itibarı ile fizyolojik ve morfolojik özellikleri nedeni ile diğer ırklardan ayrılan, ortak vücut özelliklerine sahip, doğal çevresine uyum sağlamış arılar.

    Yatay üstten çıtalı karakovan: Dikey ya da eğimli kenarları olan, çerçeve yerine arının ördüğü petekleri tutturabileceği çıtaların olduğu, kılavuz petek kullanılmayan, oldukça basit yapılı bir kovan tipi.

    Bal süzme: Petekli bal çerçevelerindeki balın, petek gözlerinden çıkartılması.

    Arısakızı (Propolis): Arıların değişik bitkilerin özellikle çiçek ve tomurcuklarından topladıkları reçinelerle balmumu ve ağız sıvılarının çeşitli oranlardaki karışımıyla meydana gelen sakızımsı madde. Reçineler, mumlar ve yağ asitleri, uçucu yağlar ile organik madde ve minerallerden oluşan bir bileşime sahiptir. Arı ailesi, kovandaki çatlakları doldurmak, kovan girişinin genişliğini ayarlamak, yavru gözlerini temizlemek, kovan içinden atamadıkları irice düşman ölülerini mumyalamak için kullanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü