Eğitim Sitesi

Sarı Benek Nedir? Sarı Benek Hakkında Kısaca Bilgi

Sarı Benek Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sarı Benek:

Ağ tabaka (retina) ışığa duyarlı reseptör hücrelerinin ve sinirlerin bulunduğu tabakadır. Bu bölgede çomak ve koni reseptörleri bulunur. Retinada koni hücrelerinin en yoğun bulunduğu bölgeye sarı benek ismi verilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Nodül: Baklagil köklerinde azot bağlayan bakterilerin ortak yaşamaları sonucu köklerde meydana gelen yumru şeklindeki yapılar. Azot tespit eden bitkilerin köklerinde azot tespitini gerçekleştiren bakterilere ev sahipliği yapan özelleşmiş yapı.

    Sporla Üreme: Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.

    Retina: 1. Göz küresinin en içte bulunan, ışığa duyarlı hücreler ile sinir liflerini içeren tabakası, ağ tabaka. 2. Gözün ağ tabakası.Saydam sıvıyı çevreleyen ve arka tarafta optik sinirle devam eden göz yuvarlağının en içteki üçüncü tabakası. Işığa duyarlı reseptör hücreleri, çomakları ve konileri kapsar. 3. Gözde en iç kısımda bulunan, ışığa duyarlı hücrelerin, duyu sinirlerinin ve pigmentlerin bulunduğu, çift katlı ağ tabaka.

    Bazal metabolizma hızı: Besin alınması ve hareketsiz durumda vücudu canlı tutmak için gerekli enerji tüketimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü